Sportkampen - Informatie voor ouders

Hieronder krijgt u een antwoord op volgende vragen

 

1. Wie kan deelnemen aan een kamp?

De kampen richten zich naar deelnemers van 8 jaar tot 18 jaar. Iedere kamper die in het huidige sportkampjaar 8 jaar wordt, kan inschrijven.  Kinderen met een lichte beperking kunnen ook deelnemen, maar dit dient vooraf telefonisch besproken te worden met de verantwoordelijke.

Kinderen die willen deelnemen aan het brevetten-kamp, moeten ten de nodige ervaring hebben in dressuur en springen.  Voor je je inschrijft voor dit kamp, bevraag eerst op de manege of je over de nodige ervaring beschikt. 

2. Hoe schrijf ik mij in?

U kunt hierna uw zoon of dochter gaan inschrijven aan de hand van het inschrijvingsformulier. Wanneer u op bevestigen klikt, zal uw inschrijving verwerkt worden en ontvangt u een na 14 dagen een bevestigingsmail met meer informatie over het sportkamp en de betaling. Deze e-mail is uw inschrijvingsbevestiging.

Er is een prijsverschil tussen kinderen die reeds een VLP verzekering hebben en kinderen die deze nog niet hebben.  Kinderen die reeds een VLP verzekering hebben, betalen 150 euro/kamp.  Kinderen die dit jaar geen lid zijn van VLP, betalen 180 euro/kamp.
Deelnemen aan een brevettenkamp kost 220 euro/kamp.

3. Wat moet ik doen voordat ik kamp ga?

Wie op paardensportkamp gaat, moet zich zeker laten vaccineren tegen tetanus. Deze vaccinatie is 10 jaar geldig. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts.

4. Wat neem ik zeker mee op kamp?

Nodige documenten:

 • De medische fiche van uw kind, deze is hier te vinden
 • Medicatie voor u kind indien van toepassing

Kledij en andere belangrijke zaken:

Ruiterkledij:

 • Een ruiterhelm. Deze is verplicht tijdens alle paardrijlessen!
 • Een rijbroek of lange, nauw-aansluitende broek (zonder naden aan de binnenkant van de benen, om schuurplekken te vermijden).
 • Ruiterlaarzen, ruiterschoenen met chaps of rubberen laarzen.
 • Eventuele ruiterhandschoenen en ruiterkousen of dunne aansluitende handschoenen of lange kousen tot net onder de knie.

Indien uw kind een brevet wenst te behalen op het brevetten-kamp, neem dan zeker ook het eerder behaalde brevet(ten) mee.

5. Verzekering?

Wij stellen veiligheid bovenop tijdens een kamp. Hiervoor vinden wij het belangrijk dat iedere deelnemer voor alle activiteiten verzekerd is.

Wij zijn dan ook een VLP-club.  Dat is de Vlaamse Liga Paardensport.  Als je inschrijft voor een kamp, zit de betaling van de verzekering daar automatisch in.  Vul je gegevens dus zeker correct in, dat is belangrijk om de verzekering in orde te brengen.

De verzekering die afgesloten wordt bij het lidmaatschap van VLP omvat een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen tijdens alle clubactiviteiten. Dus ook nevenactiviteiten en stalactiviteiten worden verzekerd. Dit is vaak niet het geval bij particuliere verzekeringsmaatschappijen.

TIP: Gaat uw kind in 2019 meer dan 1 keer op een VLP-sportkamp, dan ben je automatisch lid.  Dit VLP-lidmaatschap is inclusief de C-verzekering, waardoor uw kind ook voor alle VLP-sportkampactiviteiten verzekerd is.

6. Hoe kan ik een brevet behalen op  een kamp?

(Voor kinderen die minimum 11 jaar zijn/worden dit kalenderjaar.)

Tijdens een kamp is het slechts mogelijk om een brevet te behalen in het brevettenkamp (van 24/7/2017 tem 28/7/2017). Wees er u wel van bewust dat het behalen van een brevet geen evidentie is. Niemand kan, door uitsluitend een paardensportkamp te volgen, onmiddellijk een brevet behalen. Hier gaan vaak vele uren paardrijden aan vooraf. Toch proberen we de kampers die een brevet wensen te behalen, zo goed mogelijk te begeleiden.

Deelnemen aan een brevettenkamp kost 220 euro/kamp.

7. Ik moet het kamp annuleren, wat nu?

Het kan voorkomen dat uw kind, door onverwachte omstandigheden, zijn of haar sportkamp moet annuleren. Het is dan ook mogelijk om een kamp te annuleren.

Hieronder vindt u meer informatie over het annuleren van het kamp.

 Door onverwachte omstandigheden of ziekte kan het kamp steeds geannuleerd worden. Meestal valt dergelijke annulatie kort op de aanvang van het sportkamp. Hieronder vindt u de richtlijnen terug voor dergelijke situaties.

 • Annulatie: Wanneer een deelnemer voor 1 juni (voor de kampen in de zomervakantie) of minstens 1 maand voor aanvang van kamp (kampen buiten de zomervakantie) annuleert, wordt 90% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Wanneer een deelnemer na de bovenstaande tijdspanne annuleert, wordt 50% terugbetaald. 
 • Vanaf 5 werkdagen voor aanvang van het kamp wordt geen inschrijvingsgeld meer terugbetaald.
 • Ziekte: Indien een medisch attest (dokterbriefje) binnen de 2 werkdagen na annulatie wordt voorgelegd, wordt 90% van het inschrijvingsgeld teruggestort. 

Na de start van het kamp wordt geen inschrijvingsgeld meer terugbetaald.

8. Wat kan ik verwachten van een kamp?

Tijdens de kampen leren de kinderen paardrijden, maar ook alles wat met paarden te maken heeft, zoals opzadelen, hoofdstel aandoen, alle materialen leren kennen en benoemen, stallen mesten, paarden eten geven en nog veel meer.  Zeker een leerrijke ervaring voor iedereen.  Voor het rijden worden ze opgedeeld in groepjes volgens rijniveau, dit wordt op de eerste dag beslist door de lesgever.  Voor de beginnelingen wordt alles nog eens haarfijn uitgelegd.  De kinderen met meer ervaring kunnen de andere kinderen ook helpen.  Soms zijn er ook ruiterspelletjes en andere activiteiten met de paarden.

Het is een algemeen ruiterkamp met verschillende activiteiten met en rond paarden en paardrijden. 

 9. Interessante weetjes 

Elke deelnemer die jonger is dan 12 jaar ontvangt ten laatste in november 2019 een fiscaal attest. Dit fiscaal attest kan ingegeven worden bij de belastingaangifte van de ouders voor dat jaar.

Opgelet, want als uw kind verjaart tijdens het sportkamp zal hij of zij een fiscaal attest ontvangen voor de dagen waarop hij of zijn nog geen 12 jaar was. Wanneer de verjaardag bijvoorbeeld valt op de woensdag van het sportkamp, zal u een fiscaal attest ontvangen voor maandag en dinsdag.

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.